Setter opp nytt masterkurs i anvendt digitalisering
Til høsten starter NHH opp et nytt masterkurs. PhD-kandidat Karen Osmundsen er hovedemneansvarlig for «Anvendt Digitalisering».
– Med dette kurset imøtekommer vi studentenes ønsker om mer praktisk arbeid og økt fokus på digitalisering. Studentene som tar dette kurset vil utvikle ferdigheter og kompetanse i skillet mellom forretning og «det digitale», sier Karen Osmundsen.
Digitaliseringsekspert
Hun er doktorgradsstipendiat ved Institutt for strategi og ledelse, NHH. Osmundsen har mastergrad fra NHH, med spesialisering i økonomisk styring. Nå er hun del av forskningsgruppen «Digital Business» på NHH hvor hun forsker på digitalisering, digital transformasjon, og digitale økosystemer.
Til høsten er hun hovedansvarlig for emnet «Anvendt digitalisering». Sammen med professor Jon Iden fra samme institutt og Karen Stendal, førsteamanuensis ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN) og førsteamanuensis II ved NHH, skal hun holde masterkurset.
Det adgangsbegrensede kurset starter opp for første gang høsten 2021, og er utviklet og tilbys i samarbeid med AVO Consulting.
Praktiske ferdigheter
– Vi skal sørge for at studentene får kunnskap om aktuelle teknologier og innsikt i prosessen fra identifisert behov til realisert løsning. De vil få praktiske ferdigheter i å gjennomføre et digitalt utviklingsarbeid, sier Osmundsen.
NHH har mange fagtilbud innen digitalisering og ny teknologi, og Osmundsen har erfaring med undervisning på bachelor- og masternivå, blant annet i kursene Digitalisering, Digital forretningsforståelse, og Prosjektledelse.
– Alle vil ha digitale økosystemer – men hvordan skal de styres?
Digitalisering forutsetter nytenkning og omstilling, mener Osmundsen, som har tidligere jobbet både innen shipping og som konsulent i Deloitte.
Digitale utviklingsverktøy
– Fremtidens ledere må forstå potensialet i digital teknologi. De trenger ikke nødvendigvis å være eksperter på programvareutvikling, men de bør ha innsikt i hvordan digitale løsninger utvikles og etableres, og hvilke mulighetsrom som finnes.
Formålet med kurset er å gi deltakerne kunnskap og praktiske ferdigheter i hvordan digitale utviklingsprosjekter gjennomføres. Studentene vil lære seg å analysere muligheter ved å bruke digital teknologi på konkrete forretningsbehov. De vil få opplæring i lavkodeprogrammering og gjennom smidige utviklingsmetoder skal studentene bruke det de har lært for å utvikle en digital applikasjon for å løse kundespesifikke behov.
Mer informasjon om Anvendt digitalisering
Mer informasjon om forskningsgruppen Digital Business