Seafood-studenter med klar oppfordring
Studentene på NHHs MBA-program «Seafood Management» mener flere fra oppdrett, sjømat og fiskeri bør satse på videreutdanning. Da de var på studietur til Japan, gikk de sammen med programdirektør Linda Nøstbakken for å lage en video om nettopp dette.
– MBA-studentene er topp motiverte folk fra oppdrett, fiskeri og sjømat, og allerede nå er de svært gode ambassadører for NHHs studium, sier programdirektør og professor Linda Nøstbakken.

Høsten 2016 begynte de 24 studentene på NHH Executives MBA-program Seafood Management. Videreutdanningsstudiet er utviklet av NHH på oppfordring fra sjømatbransjen gjennom NCE Seafood Innovation Cluster.
Målet er å forberede fagpersoner i hele sjømatnæringen for lederstillinger ved å gi dem inngående kunnskap og kompetanse på tvers av viktige områder som økonomi, strategi, ledelse, markedsføring, økonomi og regnskap.
I januar i fjor møttes for første gang i Bergen i januar. Kullet har vært i Montreal, og nå sist: Tokyo.
– I likhet med bransjen selv, er programmet internasjonalt orientert, og interessen har vært stor også utenfor Norge, sier Nøstbakken.
Kulldeltakerne kommer blant annet fra Sverige, Storbritannia, Frankrike, Portugal og Canada.