Stipendet som utgjør en forskjell
NHH Executive gjentar suksessen og deler ut et nytt stipend til en deltaker på mastermodulen Bærekraftig business.
I fjor deltok Danat Tekie på den første samlingen på bærekraftsstudiet Bærekraftig business hos NHH Executive. De neste 12 månedene fullfører hun et studieløp på deltid som ender opp med en fullført mastermodul.
Tekie var leder for eksterne relasjoner i Young Sustainable Impact og midt i 20-årene da hun søkte og fikk stipendet til bærekraftsstudiet.
– Jeg fikk litt sjokk da jeg ble tildelt stipendet og studieplass. I utgangspunktet var en slik mulighet en fjern drøm, men den som intet våger, intet vinner, sier hun og smiler.
– Levde bærekraftsstudiet opp til forventningene dine?
– Til de grader. Mer relevant kunnskap som er rettet mot å løse utfordringene rundt bærekraft, skal du lete lenge etter.
En internasjonal utfordring
Bærekraftig business går over 12 måneder, og det skal gi studentene konkrete verktøy for å utvikle forretningsmodeller som kan være med å løse ulike bærekraftsutfordringer, utfordringer som også er globale.
– Bærekraft har en tydelig posisjon i alle våre studier, sammen med et internasjonalt fokus. NHHs visjon er «Sammen for bærekraftig verdiskaping», forklarer Kristin Arefjord Stave, Business Development Manager hos NHH Executive. Hun legger til:
– Siden Bærekraftig business er rett i kjernen av vårt verdigrunnlag, er dette en mastermodul vi ønsker at flere skal få mulighet til å gjennomføre.
– Hvem kan søke stipendet?
– Primært en leder som ikke har mulighet til å delta på ordinære betingelser, sier hun og utdyper:
– Stipendet er spesielt rettet mot ledere av ideelle organisasjoner og sosiale entreprenører. Vi dekker hele studieavgiften for modulen. NHHs mål er å være en drivkraft for bærekraftig nærings- og samfunnsutvikling. Stipendet er et lite bidrag til akkurat det målet.
Behov for kunnskap
Første kull som gjennomfører Bærekraftig business kommer fra en rekke store norske virksomheter innen finans, industri og andre deler av nærings- og organisasjonslivet.
– Engasjement og kunnskap endrer verden
– Bærekraftige forretningsmodeller trenger kunnskap for å realiseres. Det er lett å strø om seg med floskler, og det er ikke enkelt å omstille seg og bli lønnsom i det grønne skiftet, sier Sveinung Jørgensen, programleder og førsteamanuensis ved Centre for Sustainable Business (CSB) hos NHH.
Sammen med førsteamanuensis på NHH og CSB-kollega Lars Jacob Tynes Pedersen, står han for gjennomføringen av bærekraftsprogrammet.
– Det handler om å skape nye forretningsmodeller. På denne mastermodulen treffer du folk fra ulike bransjer med ulike erfaringer og forslag til løsninger på bærekraftsutfordringene, sier Pedersen.
I tillegg til det faglige fra NHH, diskuterer deltakterne det på tvers av bransjer
– Dette er en utrolig god måte å lære på og gir konkrete resultater til svar på utfordringene vi må løse, sier han.
Stort utbytte
Tekie er ikke i tvil om nytteverdien av studiet, og hun skryter av den faglige kvaliteten.
– Folk må søke på stipendet fordi det er en utrolig god mulighet for relevant faglig påfyll som treffer rett i kjernen av de utfordringene vi må løse rundt bærekraft. Du lærer blant annet hvilke perspektiver som bør tas hensyn til og handlinger som bør utføres for å integrere bærekraft i virksomheten.
I tillegg, sier Tekie, tar faget for seg utviklingen av strategier som er bærekraftig og hvordan bygge konkurransefortrinn og se muligheter i bærekraften.
Lanserer fleksibel mastergrad i ledelse
– Og så gir jo stipendet mulighet for interesserte og motiverte kandidater som ikke i utgangspunktet har mulighet til å ta et slikt studie på grunn av økonomi. Dette er en mulighet mange burde gripe.
Ny jobb
Nylig begynte Tekie i ny jobb som seniorrådgiver i konsulentselskapet Deloitte med nettopp bærekraft, strategi og innovasjon som arbeidsoppgaver.
– Bærekraftsstudiet til NHH har jo gitt meg større faglig tyngde og nye perspektiver på hvordan vi bygger broer mellom næringslivet og bærekraft. Å stille de riktige spørsmålene og finne løsninger på bærekraftsutfordringene, vil være aktuell kunnskap i uoverskuelig framtid. Derfor kan jeg anbefale studiet på det varmeste.
– Hva var det beste med studiet?
– Engasjerte og gode forelesere, oppdatert teori, fersk og relevant forskning og ikke minst de gode diskusjonene med de andre deltakerne. Her møter du et stort mangfold i utfordringer, løsninger og ikke minst konkrete erfaringer fra mange typer bransjer og virksomheter.