Skal utvikle fremtidens Vestlandet
34 vestlendinger har gjennomført innovasjonsprogram på NHH. Nå skal de skape vekst og omstilling i regionen.
Om programmet
- Brytningstid er et utdanningsprogram på masternivå (30 studiepoeng), som skal tilføre Vestlandet omstillings- og innovasjonskompetanse.
- Programmet er for ledere og nøkkelpersoner i bedrifter og offentlige virksomheter med omstillings- og innovasjonsbehov.
- Programmet har hatt 34 deltakere og disse har møttes på ulike samlinger over 16 måneder.
- Programmet er rettet mot nøkkelpersoner i små og mellomstore virksomheter i de tre vestlandsfylkene Hordaland, Sogn og Fjordane og Rogaland.
– Vestlendingen er den nye oljen, sa konserndirektør for samfunnsansvar Hallgeir Isdahl i Sparebanken Vest, da videreutdanningsprogrammet «Brytningstid» startet opp på NHH i september 2017.
«Brytningstid» er et av NHHs Executive mastermoduler, og har som formål å gi personer fra privat og offentlig sektor nødvendig kompetanse for å lykkes med innovasjon og omstilling på Vestlandet.
Programmet er et samarbeid mellom NHH og Sparebanken Vest, og fredag 14. desember leverte 34 vestlendinger sine avsluttende eksamener på NHH.
– Programmet har lært deltakerne teknikker, modeller og metoder for å lykkes med innovasjons- og omstillingsarbeid ved arbeidsplassene deres på Vestlandet. Programmet har også vært en god arena for utveksling av erfaringer og diskusjoner om utfordringer og løsninger for framtida, sier programdirektør Tore Hillestad.
Les også:
Bedre rustet
Programmet har inkludert fersk forskning fra fagområder som samfunnsøkonomi, strategi, innovasjon og ledelse. Deltakerne har også fått praktisk erfaring gjennom arbeidsgrupper med praktiske oppgaver, presentasjoner, bedriftsbesøk og samlinger i utlandet.
– Programmets tverrfaglige profil og praktiske tilnærming, gjør at jeg enkelt kan videreføre det jeg har lært til min jobb og arbeidsplass, sier student på programmet Christian Valdres Carter.
Han er viseadministrerende direktør i selskapet Coast Center Base (CCB), som holder til på Ågotnes, blant flere steder. Bedriften har vært gjennom tøffe år med lave oljepriser og fallende aktivitet. Carter mener programmet har gjort ham bedre rustet til å lede selskapet fremover.
– Jeg har lært teknikker, metoder og modeller som er nyttige for å skape verdi og vekst i selskapet. Det er viktig kunnskap å ha, for at vi skal lykkes med omstillingen vi står overfor, sier han.
Medstudent Ingvill Hestenes er administrerende direktør i selskapet Melin Medical. Bedriften har hovedkontor i Sandane i Sogn og Fjordane.
Hun mener menneskene i organisasjonen er de viktigste driverne for å lykkes med endring og nyskaping.
– Kurset har lært meg hvordan jeg skal motivere organisasjonen til endring og lede endringsprosesser på en god måte. I tillegg vet jeg nå hvordan jeg skal styre selskapet gjennom vekst, og hvordan vi bør jobbe for å skape mer fremgang i bedriften, sier hun.