Brenner for bærekraft

Stine Vintervoll. Foto: Eide Foto
NHH GIR MULIGHETER: – NHH gir deg nøkkelen til mange flere spennende yrker enn det man kanskje tror i utgangspunktet, sier Stine Vintervoll i Miljøfyrtårn. Foto: Eide Foto
NHH Av Ove Sjøstrøm

16. desember 2019 09:10

Brenner for bærekraft

Det er én spesiell ting som gjør Stine Vintervoll ekstra glad: NHH-studenter med miljøengasjement.

Stine Vintervoll. Foto: Eide Foto
GRØNN: – Jeg har valgt å dedikere karrieren til å nå FNs bærekraftsmål, sier Stine Vintervoll i Miljøfyrtårn. Foto: Eide Foto

Stine Vintervoll i Miljøfyrtårn får ofte henvendelser fra nåværende og tidligere NHH-studenter som vil jobbe med bærekraft og det grønne skiftet. 

– Det synes jeg lover bra for fremtiden. Vi trenger skarpe hoder fra NHH for å skape en grønnere og mer bærekraftig verden, sier Vintervoll.

– Hva skal jeg bli?

Hun har rukket mye siden hun leverte masteren i markedsføring og merkevareledelse på NHH i 2017. Blant annet tilbrakte hun en hektisk sommer hos EAT Foundation.

– Da jeg gikk på NHH, var jeg opptatt av hva jeg ville jobbe med etter studiene. Jeg stilte et grunnleggende spørsmål til meg selv: Hvilket tema engasjerer meg mest? Jeg leste meg opp på mange selskaper som jeg synes virket interessante. I 2016 fant jeg en artikkel om Gunhild Stordalen og stiftelsen hennes, EAT.

Vintervoll fikk internship i EAT sommeren 2017, og det var da miljøengasjementet hennes våknet for alvor. 

– EAT kobler mat opp til planetens helse og menneskets helse. Mat er direkte eller indirekte koblet til alle FNs 17 bærekraftsmål. Etter oppholdet i EAT, var det ingen tvil hos meg. Det var dette jeg ville jobbe med. Jeg har valgt å dedikere karrieren til å nå FNs bærekraftsmål.

Les også:

Jobber for historiens største klimamarkering

Med tidligere NHH-studenter i spissen, planlegger Klimabrølet norgeshistoriens største klimamarkering 30. august. Målet er å mobilisere 150 000 mennesker i flere byer.

Miljøfyrtårn

I dag jobber Vintervoll som prosjektkoordinator i stiftelsen Miljøfyrtårn som sertifiserer bedrifter som tar bærekraft og miljø på alvor. Miljøfyrtårn ble stiftet i 2003 og har utviklet krav for 82 ulike bransjer i offentlig og privat sektor. For å bli en Miljøfyrtårnvirksomhet må bedriftene gjennomføre tiltak for å skape en mer miljøvennlig drift og et godt arbeidsmiljø. 

– Bedriftene må dokumentere at de oppfyller både lovbestemte krav og våre krav. Vi stiller krav til energibruk, avfall, plast og matsvinn, transport, innkjøp og arbeidsmiljø.

Hun legger til:

– Jeg mener bestemt at bedrifter som ikke har en bærekraftig forretningsmodell, heller ikke er rustet for åpenbare markedsbehov.

For å hjelpe bedriftene med å komme i gang med grønn omstilling, ble en egen idébank lansert i september 2019. Idébanken er gratis og offentlig tilgjengelig på miljofyrtarn.no

– Utfordringen er alltid å finne forslag til miljøtiltak som er oppnåelig i hverdagen for små og mellomstore bedrifter. Idébanken har mange gode tips og tiltak som enkelt kan gjennomføres.  

Privat står hun også bak instakontoen Bærekraftsreisen som har tips om hvordan man bidra til å nå de 169 delmålene i FNs bærekraftsmål. Kontoen ble nominert til Oslo kommunes miljøpris i 2019.

LES OGSÅ:

Tok internasjonal elitemaster – nå PR-leder i NORLA

Rekordmange studenter tar CEMS-master ved NHH. For Sunniva Adam bidro graden til jobb som PR-leder for Norges største kultureksportprosjekt.

– NHH er nøkkelen

Vintervoll er ikke i tvil om at NHH har gitt henne mange muligheter på jobbmarkedet.  

– Du får et godt faglig grunnlag nesten uansett hvilken bransje du vil inn i. Om du har lyst til å jobbe med bygg og anlegg, shipping, i en gründerbedrift eller med det grønne skiftet, har du noe nyttig å bidra med, sier hun og slår fast:

– NHH gir deg nøkkelen til mange flere spennende yrker enn det man kanskje tror i utgangspunktet. 

– Du ønsker flere NHH-studenter med på det grønne laget?

– Absolutt, det er jo det eneste laget som gjelder fremover. NHH-studenter er alt for kompetente til å ikke være med å utvikle de bærekraftige forretningsmulighetene som verden virkelig trenger.

Les om studiene på NHH

LES OGSÅ:

Imponerer professorene

Den ferske doktorgradsstudenten Charlotte B. Evensen (27) roses opp i skyene av forskere ved NHH. Takket være tydelig professorovertalelse søkte hun jobb som stipendiat, og fikk den.