Blant verdens 100 beste

Norges Handelshøyskole
I TOPPEN: NHHs Executive MBA-programmer er blant verdens beste, ifølge ny kåring. NHH er også blant de 50 beste skolene i verden på samfunnsansvar.
NHH Av Sigrid Grøm Bakken

15. oktober 2018 09:26

Blant verdens 100 beste

NHHs videreutdanningsprogram er det eneste norske på Financial Times’ liste over verdens beste Executive MBA-programmer.

NHHs Executive MBA-programmer blir også i år rangert blant verdens beste. Det viser Financial Times’ nye kåring over verdens videreutdanningsprogram.

Vi jobber kontinuerlig for å utvikle og heve kvaliteten på våre videreutdanningsprogram, slik at de står seg godt i konkurransen med program fra internasjonale institusjoner med høye kvalitetsstandarder, sier NHH-rektor Øystein Thøgersen.

Eneste norske

I rangeringen deltar NHH med tre MBA-programmer: MBA i Global Seafood, MBA i Strategisk ledelse og MBA i økonomisk styring og ledelse.

I fjor ble NHH inkludert på listen for første gang på syv år. Da ble skolen rangert som nr. 88.

– NHHs ledelsesprogram innen sjømat ble da inkludert i vurderingen. Dette er et unikt program, skreddersydd for sjømatnæringen, og dette ga oss et byks opp på listen. Programmet har imidlertid kun opptak annethvert år, og dette bidrar til at vi i år blir rangert lavere på listen, sier Thøgersen.

I år rangeres NHHs videreutdanningsprogram som nummer 98 av 100 skoler som er vurdert. NHH er den eneste skolen på listen med et norsk videreutdanningsprogram.

LES HELE LISTEN HER.

Blant 50 beste på samfunnsansvar

Programmene i Financial Times’ rangering blir vurdert etter 16 kriterier, der kandidatenes lønn- og karriereutvikling veier tyngst. Andel fagstab med doktorgrad, publiserte forskningsartikler, samt andel kvinnelige og internasjonale studenter og fagstab, vurderes også.

I år er vurderingskriteriet samfunnsansvar inkludert for første gang, og NHH kommer her ut på en 46. plass i verden.

– Dette er en kategori som trekker oss opp, noe jeg er svært fornøyd med. Dette bekrefter at vi har relevante og aktuelle kurs som står seg godt internasjonalt, sier NHH-rektoren.

Lav lønnsvekst for norske kandidater relativt til utenlandske trekker imidlertid ned for NHH.

– Dette gjenspeiler dels den norske samfunnsmodellen med små lønnsforskjeller, og dels at makroøkonomiske forhold de siste par årene har gitt svak lønnsvekst målt i felles valuta. Da lønn og lønnssvekst vektes 40 prosent i rangeringen, svekker dette NHHs resultater, sier han.

Kina på topp

Det er Kellogg/HKUST Business School i Kina som topper listen i årets kåring, etterfulgt av HEC Paris i Frankrike og Tsinghua University i Kina.

Thøgersen har ambisjoner om å klatre høyere opp på listen.

– Jeg er stolt over at NHH holder stand som en ledende internasjonal handelshøyskole, men vi slår oss ikke til ro og vil jobbe hardt for å oppnå en høyere plassering, sier han.