Tre myter om dobbelgrad

Dobbelgrad. Illustrasjonsfoto
DOBBELGRAD: Det eksisterer flere myter om dobbelgradsprogrammet. Hva stemmer egentlig? Seniorkonsulent Kine Robertsen svarer.
NHH Av Sigrid Grøm Bakken

25. oktober 2018 10:59

Tre myter om dobbelgrad

Seniorkonsulent Kine Robertsen avkrefter og bekrefter myter om dobbelgradsprogrammet. – Feilinformasjon kan hindre studenter fra å søke, sier hun.

Kine Robertsen
VEILEDER: Seniorkonsulent Kine Robertsen møter jevnlig studenter med spørsmål om dobbelgradsprogrammet. Foto: NHH.

Seniorkonsulent Kine Robertsen ved seksjon for internasjonale relasjoner på NHH, veileder studenter som vurderer å søke dobbelgrad.

Dobbelgradsprogrammet innebærer at du tar to mastergrader på samme tid som det normalt tar å fullføre én grad. Det første året av masterstudiet tas på NHH, etterfulgt av et år ved en av NHHs partnerinstitusjoner i utlandet. Etter endt studieløp, sitter du igjen med to vitnemål og mastergrader.

Hun mener det særlig finnes tre myter om programmet:

STOR ARBEIDSMENGDE?

Mange studenter har et inntrykk av at dobbelgradsprogrammet er svært arbeidskrevende, og at de må ta flere studiepoeng enn kravet på 120 i et vanlig masterløp. Det stemmer ikke, sier Robertsen. 

– Vi jobber kontinuerlig med å utarbeide studieplaner for hvert av programmene hos partneruniversitetene, slik at disse passer med kursene du tar på NHH. Du skriver også kun en masteroppgave, sier Robertsen.

LES OGSÅ: TOK DOBBELGRAD - Jobber med innovasjon i sør-afrika

HØYE OPPTAKSKRAV?

Søkere til dobbeltgradsprogrammet går gjennom en grundig opptaksprosess, der studentens motivasjon, engelskkunnskaper, karakterer, samt personlige og faglige egenskaper vurderes. 

– Det stemmer for så vidt at vi har høye opptakskrav. Det er viktigere for oss å finne riktig kandidat til rett program, enn å sende ut mange studenter. Det betyr imidlertid ikke at du må ha A i snitt. Vi gjør helhetsvurderinger av søkerne, sier Robertsen.

ARBEIDSGIVERE VET IKKE HVA DOBBELGRAD ER?

NHH er en av få skoler i Norge som tilbyr dobbelgradsprogram. I utlandet er dobbelgrad mer utbredt, særlig blant handelshøyskoler. Robertsen sier dette har en innvirkning på arbeidsgiveres kunnskap om programmet.

– Det er nok riktig at dobbelgradsprogrammet ikke er så godt kjent i Norge. Det er opp til studenten å forklare en potensiell arbeidsgiver hva programmet er, og vise hva du har lært og hvordan det har bidratt til din utvikling, sier hun.

Vil du vite mer? KLIKK HER.