NHH klatrer på rangering
NHH går frem to plasser og kommer på en 38. plass på Financial Times’ nyeste samlerangering av de beste handelshøyskolene i Europa.
– Vi er fornøyd med dette resultatet. Rangeringen bekrefter at NHHs utdanning er konkurransedyktig internasjonalt, sier rektor Frøystein Gjesdal.
For NHHs del er det siviløkonomutdanningen som er flaggskipet, poengterer NHH-rektoren.
– Her viser Financial Times-rangeringen at vi har det høyest rangerte masterprogrammet i Norge, sier Gjesdal.
I år har 90 handelshøyskoler fått plass på listen, det er flere enn noen gang før. Mange deltar imidlertid bare i et fåtall delrangeringer.
Gir internasjonal synlighet
– NHHs rektorat har vært tydelig på at vi ikke skal lage spesialtilpassede programmer bare for å klatre på FT-rangeringene, men i stedet utvikle studiekvaliteten i alle programmene, sier Gjesdal. Hans periode som rektor går ut 1. august.
– Vi gikk til valg på denne strategien, som er utfordrende, fordi mange av våre internasjonale konkurrenter fokuserer så sterkt på rangeringen. Samtidig er slike rangeringer viktige for å få internasjonal synlighet.
Financial Times (FT) utfører årlig fem delrangeringer av ulike former for studietilbud ved europeiske handelshøyskoler. Institusjonene velger selv hvilke studieprogrammer de innrapporterer. I slutten av året settes disse sammen til en samlerangering, European Business Schools. I år har NHH vært med på fire av disse delrangeringene.
– Konkurranse skjerper oss
Det er London Business School som topper årets rangering. På plassene bak kommer HEC Paris og Insead fra Frankrike.
Den andre norske deltakeren på årets rangering, BI, kommer på 35. plass. De har et MBA deltidsprogram i samarbeid Fudan University School of Management i Kina som gjør det spesielt bra på den ene delrangeringen.
Fakta om Financial Times-rangeringen.
De fem delrangeringene som FTs samlerangering bygger på er (vekting i parentes):
- Global MBA (25 prosent)
- Executive Education Open Programmes (12,5 prosent)
- Executive Education Custom Programmes (12,5 prosent)
- Masters in Management (25 prosent)
- Executive MBA (25 prosent)
– Konkurranse nasjonalt og internasjonalt setter vi pris på, for det er med på å skjerpe oss. Men det er viktig å ikke bli for opphengt i rangeringer som hovedsakelig er basert på kandidatenes lønn og karrierer, sier Gjesdal.
Slik har NHHs plasseringer på denne rangeringen vært de foregående årene:
- 2015: 40
- 2014: 38
- 2013: 46