Wallace-artikkel mest nedlastet
Artikkelen “Service supply chain management: A review of operational models” av Stein W. Wallace er en av de mest nedlastede artiklene i European Journal of Operational Research.
Stein W. Wallace er professor i operasjonsanalyse og leder ved Centre for Shipping and Logistics ved NHH.
3 600 nedlastinger
Hans artikkel oversteg 3 600 nedlastinger kun tre måneder etter at den ble publisert i European Journal of Operational Research (EJOR). Dette er et av de store prestisjetidsskriftene innenfor operasjonsanalyse, klassifisert som en eksklusiv nivå 4-journal i Academic Journal Guide of the Association of Business Schools.
I hans eksepsjonelt populære artikkel, gjør Stein W. Wallace og medforfatterne en gjennomgang av et utvalg vitenskapelige papers på tjenesteforsyningsledelse
– Gratulerer, jeg regner med dette ikke er noe du opplever hver gang du publiserer en artikkel innenfor operasjonsanalyse?
– Nei, og jeg hadde ikke forventet dette. 3 600 på tre måneder er langt unna det jeg har opplevd før. Vi var 1000 over den andre mest nedlastede artikkelen, så det er veldig hyggelig at folk er så interessert i vårt paper, sier Wallace.
Lede til siteringer
Han håper dette etter hvert vil lede til siteringer.
– Hvorfor tror du så mange har lest artikkelen, hva ser andre forskere etter?
– Vel, det er en gjennomgang av publiserte forskningsartikler innenfor fagfeltet. Slike reviews har potensial for mange lesere og siteringer, men kan, selvfølgelig, falle flatt til bakken. I vårt tilfelle er det ganske enkelt temaet som gjør utslaget - service supply chains.
Referanse
«Service supply chain management: A review of operational models» er skrevet av professor Stein Wallace, Yulan Wang og Tsan-Ming Choi fra The Hong Kong Polytechnic University og Bin Shen fra Donghua University.
Mens det på den ene siden er gjort mange studier av forsyningskjede som produserer fysiske varer, er det svært få på produksjon av tjenester, forteller Wallace.
Utstrakt Kina-samarbeid
Nå har mange innsett at forskningen må bevege seg i service-retningen. Denne gjennomgangen som vi nå har gjort, gir dem et godt utgangspunkt.
– Dine medforfattere fra Kina, kjenner du dem fra tidligere prosjekter?
– To av dem er kolleger fra tiden min ved The Chinese University of Hong Kong. De er nå forskere ved Hong Kong Polytechnic. Jeg har jobbet aktivt med forskere fra Kina i mange år, inkludert folk fra Hong Kong and the mainland, og jeg setter svært stor pris på dette samarbeidet. Hong Kong/Kina er min hovedbase utenfor Bergen, der jeg har godt samarbeid med folk i Beijing, Ningbo, Shenzhen and Chengdu.