Dette er BØA: – Stor valgfrihet!

 I tillegg til det faglige, er det flust av studentorganisasjoner å bli med i ved NHH. Svein-Ivar Ånesland fra Son, utenfor Oslo (21), Camilla Årsheim fra Bergen (21) og Torstein Bolstad Blikra fra Førde (26), er alle med i løpegruppen, Stafettkomiteen.
SOSIALT: I tillegg til det faglige, er det flust av studentorganisasjoner å bli med i ved NHH. Svein-Ivar Ånesland fra Son, utenfor Oslo (21), Camilla Årsheim fra Bergen (21) og Torstein Bolstad Blikra fra Førde (26), er alle med i løpegruppen, Stafettkomiteen. Foto: Marie Heindl/NHHS/Stafettkomiteen
Av Linnea Oskarsen

6. februar 2025 12:37

Dette er BØA: – Stor valgfrihet!

Bachelor i økonomi og administrasjon ved NHH har i mange år vært ett av Norges mest populære studium. Møt noen av studentene våre!

– Jeg synes det er veldig bra! Det første semesteret er alt obligatorisk, men andre semster kan man ta ett valgfag. Det er så utrolig mye å velge mellom og du kan virkelig velge det du er mest interessert i. Jeg er veldig glad for at jeg valgte BØA.

Det sier førsteårsstudent Camilla Årsheim (21) fra Bergen. 

Hun og Svein-Ivar Ånesland (21) fra Son, utenfor Oslo, har akkurat startet på sitt andre semester ved NHH.

Han setter pris på bredden i programmet: 

– Alt fra ledelse, psykologi, matte og metodefag, så man blir veldig godt kjent med sine egne interesser. Det betyr jo også at når jeg kommer så langt at jeg skal ta en master, som jo er veldig spesialisert, så vet jeg mye mer om hva jeg liker også.

De to er begge med i en studentgruppe som trener til noe helt spesielt. 

Elever ved NHH

NHH hadde rekordhøye poenggrenser i 2024

15. april går fristen for å søke høyere utdanning ut. Dette må du vite om NHH.

Dette er BØa

Bachelor i økonomi og administrasjon, også kjent under forkortelsen BØA, er et treårig utdannelsesløp ved Norges Handelshøyskole. 

Bacheloren, som lenge har vært et av Norges mest søkte studium, er bygget opp av kurs fra fire fagområder: 

  • Bedriftsøkonomi
  • Samfunnsøkonomi
  • Strategi og ledelse
  • Metode

Slik er studiumet bygget opp

Når du har fullført bachelorgraden, er du garantert plass på Masterstudiet i økonomi og administrasjon (siviløkonom) eller Masterstudiet i regnskap og revisjon. Du er også godt kvalifisert for masterstudier i utlandet, eller du kan velge å avslutte studiene med en bachelorgrad. 

AKTIV: NHH byr på et aktivt studentmiljø også utover den faglige kompetansen du sikrer deg. Livet utenfor lesesalen er svært sosialt, og det finnes interessegrupper for enhver smak.
AKTIV: NHH byr på et aktivt studentmiljø også utover den faglige kompetansen du sikrer deg. Livet utenfor lesesalen er svært sosialt, og det finnes interessegrupper for enhver smak. Foto: Helge Skodvin/NHH

– Gode muligheter

FORNØYDE: Fra venstre, Julie Martinsen Holtet (22) fra Hamar, Emilie Otter (20), fra Oslo og Amalie Kolseth (19) fra Brumunddal sier de er fornøyde med programmet så langt. Foto: Hallvard Lyssand

Julie Martinsen Holtet (22) fra Hamar, Emilie Otter (20), fra Oslo og Amalie Kolseth (19) fra Brumunddal er også godt fornøyd med å ha valgt BØA: 

– NHH gir gode muligheter, spesielt faglig, men så er det også veldig mye som skjer sosialt, sier Holtet. 

Kolseth er enig:

– Det er veldig sosialt og lagt opp til man kan bli kjent med mange nye mennesker og få ta del i mange nye prosjekter, sier hun. 

Otter setter spesielt pris på friheten programmet gir: 

– Du kan styre hverdagen mye selv og strukturere hverdagen slik du selv vil. Så er det også gode muligheter til å skaffe seg en jobb ved siden av studiene, sier hun.

Nikita Dhawan flyttet til Nepal for å være på bakken der bistandsarbeidet skjer. Det har hun ikke angret på. Her sammen med Norges ambassadør i Nepal, Torun Dramdal.  Foto: Sigrid Folkestad/Privat

Nikita (29) forvalter 70 norske bistandsmillioner i Nepal

Tidligere NHH-student Nikita Dhawan sikret seg ambassadejobb i Katmandu: – Har ikke angret et sekund.

Åpen løpegruppe

Torstein Bolstad Blikra fra Førde (26) (t.v), Camilla Årsheim fra Bergen (21) og Svein-Ivar Ånesland fra Son, utenfor Oslo (21) er alle aktive medlemmer av Stafettkomiteen.
LØPEGLEDE: Torstein Bolstad Blikra fra Førde (26) (t.v), Camilla Årsheim fra Bergen (21) og Svein-Ivar Ånesland fra Son, utenfor Oslo (21) er alle aktive medlemmer av Stafettkomiteen. Foto: Linnea Oskarsen

Ved siden av det akademiske, er det flust av interessegrupper- og organisasjoner NHH-studenter kan bli med i. 

Masterstudent Torstein Bolstad Blikra (26), Ånesland og Årsheim er alle aktive medlemmer i den åpne løpegruppen, Stafettkomiteen. 

Her møtes studenter som liker løping, til intervaller eller joggeturer hver tirsdag og torsdag året rundt. Etter trening deles det ut saft og kjeks eller kveldsmat: 

– På tirsdager løper vi drag på mellom to minutter til fire minutter og på tirsdager løper vi mellom fem og ti kilometer i rolig tempo. Vi prøver å løpe sammen som en gjeng og tar pauser om nødvendig - alle er velkomne til å være med når de kan, sier Blikra som også er leder for løpegruppen. 

Les mer om Stafettkomiteen og andre studentgrupper her

Alexander Bangsund (21) er én av de aller første BEDS-studentene ved NHH.

Dette er BEDS: – Stor relevans i næringslivet

Våre studenter forteller deg det du trenger å vite om den nye populære bachelorgraden i økonomi og datateknologi.

Ånesland og Årsheim fant begge seg til rette i Stafettkomiteen og synes det har vært en fin sosial inngang til studentlivet ved NHH: 

– Jeg synes det er utrolig kjekt å løpe, men det kan være lite fristende å løpe alene når det er dårlig vær. Når vi nå er en god gjeng, synes jeg det er mye lettere og kjekkere, sier Årsheim

– Alle som kommer er interessert i løping og man møter derfor mange likesinnede. Man blir godt kjent med hverandre og når man er ny er det lett å komme i prat med andre. Det er en veldig fin gruppe å være sammen med på fritiden, sier Ånesland. 

Blikra mener også det er faglig nyttig å bli med i løpegruppen: 

– På trening møter man studenter fra alle årskull som opplever det samme seg som og studenter som har vært her en stund og kan svare på de spørsmålene du har. Så det er egentluig en fin måte å snike til seg litt ekstra råd og tips!

 BERGENSBANELØPET: Stafettkomiteen ved NHH har vært med på stafetten mellom Oslo og Bergen siden 1976. Det er årets store begivenhet for løpegruppen.
BERGENSBANELØPET: Stafettkomiteen ved NHH har vært med på stafetten mellom Oslo og Bergen siden 1976. Det er årets store begivenhet for løpegruppen. Foto: Marie Heindl/NHHS/Stafettkomiteen

Bergensbaneløpet

Årets store begivenhet for løpegruppen er en imponerende stafett mellom NHH og BI i begynnelsen av april. 

100 studenter fra begge skoler løper nemlig hele veien mellom Oslo og Bergen. 

– Dette er vårt hovedarrangement sammen med BI. Det er ca. 360 kilometer fordelt på 100 etapper over Hardangervidda og gjennom tunneler. Løperne har følgebil og blir plukket opp etter etappen, sier Blikra. 

– Det var grunnen til at jeg oppsøkte løpegruppen, skyter Ånesland inn. 

De to førsteårsstudentene har store planer om å karre til seg en av de 100 plassene i løpet: 

– Det er planen, men man må klare å kvalifisere seg i testløpet, sier Ånesland.

– Målet er å slå BI, så da er det å komme seg i så god form som mulig så vi kan klare det, sier Årsheim og smiler. 

Helena (21) vil ha kvinnene opp: – Tror ofte vi undervurderer oss selv

Finansverden er i klar endring. Nå vil FremHenne tette kjønnsgapet i toppen.