Rekordmange påmeldte til årets Alumnikonferanse

Folk smiler og mingler
ALUMNIKONFERANSEN: Hvert år samles flere hundre tidligere NHH-studenter til Alumnikonferansen. FOTO: Siv Dolmen
Av Redaksjonen

10. oktober 2024 08:22

Rekordmange påmeldte til årets Alumnikonferanse

Nesten 700 tidligere NHH-studenter har meldt seg på årets Alumnikonferanse.

– Konferansen starter med det som ligger mitt hjerte nær: Makroøkonomi i kontekst av geopolitikk, så det er jo superspennende!

Det sier rektor Øystein Thøgersen, som sammen med forsker fra Folkerettsinstituttet, Cecilie Hellestveit, sparker i gang årets alumnikonferanse på Clarion hotel The Hub i Oslo 18. oktober. 

Alumnikonferansen er NHHs fremste møteplass for tidligere studenter. Her møtes toneangivende forskere, sentrale agendasettere og – ikke minst – flere hundre andre alumni.

På programmet står blant annet statssekretær i Klima- og miljødepartementet, Sigrun Gjerløw Aasland (Ap) og instituttleder Aksel Mjøs som skal snakke om klima- og naturrisko og sjefsredaktør i Aftenposten, Trine Eilertsen, som vil diskutere falske nyheter generert av KI. 

– Den røde tråden er analytiske fag, samfunnsøkonomi, makroøkonomi, finans og datateknologi anvendt på de store problemstillingene i Norge og i verden, sier Thøgersen. 

SE DET FULLSTENDIGE PROGRAMMET HER

Menneskets forhold til ki

Trine og Helge
KI: Sjefsredaktør i Aftenposten, Trine Eilertsen, og NHH-professor Helge Thorbjørnsen skal snakke om KI og hvordan det påvirker oss. Foto: Aftenposten/NHH

NHH-professor Helge Thorbjørnsen ved Institutt for strategi og ledelse, skal snakke om kunstig intelligens (KI) og hvordan vi mennesker samhandler og påvirkes av den.  

– I denne bolken vil jeg først gi oss en oversikt over hva vi vet om menneskers forhold til kunstig intelligens, og se nærmere på psykologiske forklaringer på hvorfor vi er så skeptiske til KI – også i situasjoner der algoritmene gjør bedre beslutninger enn oss mennesker, sier han. 

I etterkant følger en samtale med Trine Eilertsen om falske nyheter i en verden der det stadig blir vanskeligere å vite hva som er sant. Tematikken er særlig aktuell på oppløpssiden av det amerikanske presidentvalget, mener Thorbjørnsen. 

rekordmange påmeldte

Rett i underkant av 700 tidligere NHH-studenter har så langt meldt seg på årets Alumnikonferanse.

Det er rekord.

– Jeg har sagt flere ganger at jeg ikke gir meg som rektor før vi fyller Oslo spektrum. Vi klarer ikke det i år, men er på god vei når nå det største hotellet i Oslo sliter med å få plass til alle, forsikrer rektor. 

Det er fremdeles mulig å melde seg på konferansen

rektors siste

Alumnikonferansen er Thøgersens hjertebarn og årets utgave blir den siste for ham som rektor.

– Perspektivene som vil bli diskutert liker jeg godt personlig. Mye fordi jeg kommer fra denne faglige siden selv, men spesielt fordi jeg jeg liker å bruke teori vi studerer og forsker på - på de store problemstillingene i samfunnet. Så den røde tråden vi har her, den synes jeg er strålende, sier han.

– Hva kan alumni forvente å ta med seg videre etter konferansen? 

– Hvert fall to ting: Det ene er at det faglige påfyllet forhåpentligvis har gjort dem litt klokere på de store problemstillingene i samfunnet. Det andre, og kanskje det viktigste, er at jeg håper de får en slags bekreftelse på at den gamle skolen deres driver med relevant forskning og har noe å bidra med inn i de store diskusjonene, sier Thøgersen. 

NHH-rektor på Alumnikonferansen 2023
ET FARVEL: Årets Alumnikonferanse blir avtroppende NHH-rektor, Øystein Thøgersens siste. Foto: Siv Dolmen