Hvordan skal vi jobbe i fremtiden?

Bilde av Geir Mikalsen og Øystein Thøgersen. Foto: Helge Skodvin
– For NHH er Vårkonferansen et flaggskip når det gjelder å samle våre nærmeste kontakter og samarbeidspartnere i næringsliv, forvaltning og organisasjonsliv, sier rektor Øystein Thøgersen (f.h.). Bildene er fra Vårkonferansen 2022. Foto: Helge Skodvin
NHH

13. mai 2024 14:31

Hvordan skal vi jobbe i fremtiden?

Usikkerhet omkring et arbeidsliv i stor endring er tema på Vårkonferansen 30. mai.

– Alt tyder på at vi har truffet svært godt med temaet. Konferansen har lenge vært fulltegnet med venteliste, sier rektor Øystein Thøgersen, og legger til:

– For NHH er Vårkonferansen et flaggskip når det gjelder å samle våre nærmeste kontakter og samarbeidspartnere i næringsliv, forvaltning og organisasjonsliv.

NHH-rektoren åpner Vårkonferansen med et innlegg om arbeidsmarkedet som driver for økonomisk vekst og bærekraftig verdiskaping.

Mer informasjon og program

LES OGSÅ: 

AI

Norges AI-satsing er på feil spor

Norge må legge om satsingen fra AI-utvikling til AI-bruk, skriver professor Tor W. Andreassen.

Må tenke nytt 

Leder for programkomitéen, Geir Mikalsen, sier dette om årets tema:

– Vi har alle fått en ny kollega og rådgiver med ChatGPT, og pandemien gjorde Teams til et nytt verktøy for samarbeid og samhandling. Dette er to eksempler på at arbeidshverdagen er endret for mange. Som respons på disse raske endringene, inviterer NHH til samtaler for å dele innsikt i hvordan vi best skal tilpasse oss dette nye arbeidslivet. 

LES OGSÅ: 

therese egeland

«Alle» snakker om psykologisk trygghet, få snakker om hvor vanskelig det er å få til

Fra teori til praksis. Ledere som arbeider med psykologisk trygghet på norske arbeidsplasser forteller om utfordringer og misforståelser.

Hva skjer globalt?  

Hrvoje Klapan, direktør i Microsoft Western Europe, er hentet til Bergen for å gi et globalt perspektiv på endring, sammen med professor Barbara Petrongolo fra University of Oxford. Arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte vil gi innsikt i nasjonale trender som skaper bevegelse i arbeidsmarkedet.

Mens makrobildet vil prege første del av konferansen, skal næringslivet på scenen etter pause. Da blir det samtale om hvordan kunstig intelligens og annen teknologi kan påvirke behovet for omstilling av kompetanse og tilpasninger av forretningsmodeller.

LES OGSÅ: 

Anita Meidell

Sterke følelser kan endre selskapers risikostyring

– Emosjonelle reaksjoner på kriser kan endre selskapers tilnærming til risikostyring og sette en ny standard for industrien, sier NHH-forsker Anita Meidell.

Tar opp reelle utfordringer

Konferansen avsluttes med samtale med ledere – både erfarne og unge fremadstormende – om hvordan fremtidens lederskap kan utvikle seg, og hvilke forventninger og krav som vil stilles til ledere i fremtiden.

– Vi kommer i løpet av dagen til å bevege oss fra globale trender i arbeidslivet til konkrete utfordringer innen ledelse og organisasjonsutvikling. Om deltakerne opplever at de står noe bedre rustet til å møte morgendagens arbeidsliv når konferansen er over, har vi lykkes, sier Geir Mikalsen.

På Vårkonferansen møter du også:

  • Johan H. Andresen – eier og styreleder i FERD AS
  • Randi Marjamaa – leder for privatmarkedet og landssjef for Nordea Norge
  • Jørgen C. Arentz Rostrup – EVP, Head of Telenor Nordics Telenor
  • Elin Sandnes – EVP Savings and Investments DNB
  • NHH-forskerne Katrine V. Løken, Therese Egeland, Alexander Willén, Kjell Gunnar Salvanes og Kjetil Bjorvatn
  • Tellef Raabe – forsker SNF