NHH-studentene rapporterer høy trivselsfaktor
Studiebarometeret viser at NHH-studentene er mer fornøyd enn landsgjennomsnittet med studieprogrammet sitt. – Ingen tvil om at det er attraktivt å gå her, sier Kjersti Nøttum Haaland (23).
Se alle resultatene fra Studiebarometeret
– Noe av det som gjør NHH så attraktivt – og grunnen til hvorfor jeg trives så godt – er muligheten til å kombinere studiene med alt det som skjer i studentforeningen vår!
Det sier bachelorstudent Kjersti Nøttum Haaland (23) fra Haugesund.
Hun er ikke overrasket over de gode resultatene fra Studiebarometeret 2023, som måler hvor fornøyd norske studenter er med studieprogrammet sitt. Undersøkelsen er gjennomføres av NOKUT, på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet.
Bachelorstudentene gir 4,3 poeng av fem mulige poeng på «overordnet tilfredshet», som vil si hvor fornøyd de er, alt i alt, med studieprogrammet sitt. Det er en oppgang på 0,4 poeng sammenlignet med året år, og er 0,3 poeng mer enn landsgjennomsnittet.
Masterstudentene på økonomi og administrasjon gir 4,2 poeng på samme spørsmål.
Les også:
Egen HR-ansvarlig
Haaland er tettere på NHH-studentene enn de fleste. Hun er nemlig HR-ansvarlig i studentforeningen, som er en del av en omorganisering i det som kalles «kjernestyret» (de som leder studentforeningen).
– Vervet ble opprettet fordi vi ønsket å styrke det menneskelige aspektet i NHHS; altså å styrke vårt arbeid innen inkludering og trivsel, sier hun, og utdyper:
– Dette er viktig, for selv om vi har blant landets mest fornøyde studenter, så vil det alltid være noen som faller utenfor og ikke trives – også her hos oss. I NHHS jobber vi hardt for at alle skal føle seg velkomne.
LES OGSÅ:
NHH-student for en dag
tett på arbeidslivet
NHH utmerker seg på flere spørsmål innen arbeidslivsrelevans. Bachelorstudentene gir 4,3 poeng på spørsmål om representanter fra arbeidslivet bidrar i undervisningen. Masterstudentene gir her 4,2 poeng. De gir også:
- 4,1 poeng på spørsmål om de får god informasjon om hvilke yrker/bransjer som er relevante for dem. Det er 0,5 poeng mer enn landsgjennomsnittet.
- 4,4 poeng på spørsmål om studiet har krevd forståelse og resonnement.
- 4,2 poeng på spørsmål om studiet har bidratt til faglig utvikling.
– NHH utdanner kandidater med kunnskap og ferdigheter som er høyt etterspurt både nasjonalt og internasjonal. Det er derfor gledelig å se at vi også i 2023 utmerker oss på tilknytning til arbeidslivet, sier Stig Tenold, prorektor for utdanning på NHH.
LES OGSÅ:
Aldri et kjedelig øyeblikk på utveksling
Skal ikke stå på innsatsen
Bachelorstudentene gir 4,1 poeng på spørsmål om de er motivert for studieinnsats. Masterstudentene gir her 4 poeng. De gir samtidig 4 poeng på spørsmål om de opplever at egen studieinnsats er høy.
Undersøkelsen dekker også hvor fornøyd studentene er med det sosiale og faglige miljøet:
- Bachelorstudentene gir 4,1 poeng på spørsmål om det sosiale miljøet blant studentene. Det er 0,4 poeng mer enn landsgjennomsnittet. Masterstudentene gir her 3,8 poeng.
- Både bachelor- og masterstudentene gir 4,1 poeng på spørsmål om det faglige miljøet blant studentene. Det er 0,4 poeng mer enn landsgjennomsnittet.
LES OGSÅ:
Kvifor du bør vurdere å kickstarte karrieren i revisjon
NHH-studenter flittige brukere av KI
Nytt av året er spørsmål om kunstig intelligens. 41 prosent av bachelorstudentene og 40 prosent av masterstudentene, svarer at de bruker ofte kunstig intelligens i studiearbeidet sitt.
- 76 prosent av bachelorstudentene sier de bruker kunstig intelligens til å forklare pensum, konsepter, terminologi og lignende.
- For masterstudentene er det 67 prosent som oppgir det samme. De bruker kunstig intelligens også mye til å kvalitetssikre/redigere egen tekst (64 prosent) og til å genere/skrive kode (59 prosent).
– Jeg kjenner meg absolutt igjen i resultatene. Selv bruker jeg KI-verktøy særlig til å forklare pensum og fagbegreper jeg ikke har forståelse for. Dette gjør at jeg bruker kortere tid på å sette meg inn i stoffet enn jeg gjorde før, sier Kjersti Nøttum Haaland.