Dette er lederen av NHHS

Bilde av Karoline Aasnæs. Foto: Ingrid Aarseth Johannessen
LEDER STUDENTFORENINGEN: – NHHS skal ha en plass til alle – og vi jobber for at alle skal få tilbud om å være med i minst én gruppe som de søker på, sier Karoline Aasnæs (24) fra Oslo. Foto: Ingrid Aarseth Johannessen
NHH Av Ingrid Aarseth Johannessen

20. februar 2024 12:09

Dette er lederen av NHHS

Karoline Aasnæs (24) leder en studentorganisasjon som omsetter for over 20 millioner og som setter inkludering høyt på agendaen. – Ekstremt gøy!

Det er travle dager for Karoline Aasnæs (24) fra Oslo. Siden januar har hun vært leder for NHHS, studentforeningen ved NHH. Foreningen som i 2022 hadde en omsetning på over 27 millioner, og som nylig bikket over 160 studentgrupper. 

– Jeg ville bli leder av forskjellige grunner. Det handler jo om at jeg er ekstremt glad i studentforeningen og at jeg synes det er gøy å involvere meg. Jo mer du involverer seg, desto gøyere er det, sier hun, og legger til:

– Du gjør deg veldig mange forskjellige erfaringer, som du kan dra nytte av både nå og senere. Vi samarbeider, sparrer og lærer av flinke og engasjerte folk. Det er også ekstremt gøy og lærerikt å ha med seg en så morsom og dyktig gjeng som det jeg har med meg i styret. 

– Så ja, veldig glad i NHHS og folkene – ikke minst!

Kjernestyret var nylig gjennom en omfattende omstrukturering; der både stillinger har falt bort, nye har blitt opprettet og ansvarsområder har blitt omfordelt. Studentene har blant annet fått sin egen HR-ansvarlig, som er Kjersti Nøttum Haaland. Hun jobber med rekruttering, inkludering og internasjonale studenter. 

LES OGSÅ: 

Bilde av Kjersti Nøttum Haaland. Foto: Håvard Fagerholt

NHH-studentene rapporterer høy trivselsfaktor

Studiebarometeret viser at NHH-studentene er mer fornøyd enn landsgjennomsnittet med studieprogrammet sitt. – Ingen tvil om at det er attraktivt å gå her, sier Kjersti Nøttum Haaland (23).

Karoline Aasnæs (24)

  • Alder: 24
  • Hjemsted: Oslo
  • Studieår: Fjerde året, spesialisering i økonomisk analyse
  • Verv: Har vært aktiv i Klubb- og kulturutvalget (tidligere leder), Pikekoret Sangria, Vixens Lacrosse, UKEN og Symposiet
  • Vgs.: Ullern videregående skole

SKAL BLI MER INTERNASJONALE

Nettopp inkludering er blant Aasnæs' fanesaker: 

– NHHS skal ha en plass til alle – og vi jobber for at alle skal få tilbud om å være med i minst én gruppe som de søker på. Om du ikke finner gruppen som passer for deg, kan du opprette din egen, sier Aasnæs. 

Et godt studentmiljø handler ikke bare om de norske studentene. Årlig tar NHH imot omtrent 400 internasjonale studenter. 

– Vi jobber med at studentforeningen på lengre sikt skal bli mer komfortabel med å bruke engelsk, slik at språk ikke blir en barriere for internasjonale studenter.

På foreningsmøtene, som er NHHS' øverste bestemmelsesorgan, er kommunikasjonen utelukkende på engelsk.

– Vi prøver å etterstrebe at all ny kommunikasjon fra kjernestyret (de som leder studentforeningen, red.anm.) sin side skal være tilgjengelig på både norsk og engelsk. Det tar jo tid å få en hel organisasjon til å endre seg, men det er kult å se at gruppene er positive til å bruke mer engelsk. 

LES OGSÅ: 

Bilde av Håkon Otneim. Foto: Jonas Been

Tallknuseren som leder NHHs nye studieprogram

Håkon Otneim har alltid likt matematikk. Nå er han programansvarlig for NHHs nye bachelorprogram «Business, Economics and Data Science».
Første bildet er av Aasnæs som smiler til kamera og står sammen med to andre fra kjernestyret, bildet i midten fra en hyttetur og bildet til høyre viser flere medlemmer av Sangria som sitter med et basseng. Foto: privat
OM STUDIESTART: – De første ukene kan være veldig overveldende, men mitt tips til nye studenter er å bare slappe av og huske at du raskt kommer inn i ting, sier Aasnæs. Bildedryss fra studentlivet hennes. Foto: privat

Koronaland

Aasnæs begynte på NHH i august 2020 – da koronapandemien herjet. 

– Det var dessverre ikke den beste starten og fadderuken var begrenset.

For henne ble NHHS redningen:

– Jeg involverte meg tidlig i studentforeningen, og der ble jeg kjent med mange. Vi måtte samles i mindre gjenger, og det tror jeg gjorde det lettere å bli godt kjent med folk, selv om du kanskje møtte færre. Det var mer samtaler og færre store fester.

Les også:

 Bilde av Julie Fredriksen og Elise Adina Sundvor-Bjørnevik. Foto: Helge Skodvin

NHH-student for en dag

Nylig deltok nærmere 300 elever på Åpen dag på NHH. – Jeg fikk bare enda mer lyst til å gå her nå, sier Julie Fredriksen (18).

Alltid likt realfag

24-åringen er nå masterstudent på NHH, og har valgt spesialiseringen økonomisk analyse. Hun har alltid vært glad i realfag, men var lenge usikker på hva hun ville studere:

– Jeg tenkte at det er utelukkende positivt med en økonomiutdannelse, så da gikk jeg for det. Det kan brukes til det meste og gir mange jobbmuligheter. 

Studentlederen har også en eldre søster som har studert på handelshøyskolen – og som anbefalte skolen på det sterkeste.

– Jeg visste derfor litt hva jeg gikk til. 

– Noen overraskelser?

– Studentforeningen var enda mer fremtredende enn jeg trodde – og jeg visste den var fremtredende!

LES OGSÅ: 

Bilde av Fabian Myrvang på utvekslingsdagen på NHH. Foto: Ingunn Gjærde

Aldri et kjedelig øyeblikk på utveksling

Det er ikke uten grunn at NHH er norgesmester i utveksling. Fabian Myrvang (25) og Tobias Svendsen (22) angrer ikke på at de dro ut.

Senk skuldrene

Aasnæs meddeler at hun var en stresset førsteårsstudent, noe hun i ettertid mener var unødvendig. 

– Det går jo som regel bra! De første ukene kan være veldig overveldende, men mitt tips til nye studenter er å bare slappe av og huske at du raskt kommer inn i ting.

– Noen flere tips?

– Velg valgfag som du tror du kommer til å like og involver deg i studentforeningen – så klart!