Rekordstor interesse for Forskningsdagene
Høstens store kunnskapsfestival starter 21. september. Det er nå lange ventelister og fulle hus gjennom hele festivalperioden.
NHH stiller med forskere og studenter på samtlige arrangementer under årets Forskningsdagene i Bergen, som går fra 21. september til 2. oktober.
- På ti dager vil over 200 forskere være i aksjon fra over ti utdannings- og forskningsinstitusjoner
- Over 3000 barn og unge deltar som publikum
- Over 5000 forventes å delta som publikum på de ulike arrangementene rundt om i byen
- Forskere besøker skoler, det blir Forsker Grand Prix 28. september og Forskningstorg i byen 23. og 24. september.
- Fullt program ligger her
NHH-rektor Øystein Thøgersen, sammen med blant andre UiB-rektor Margareth Hagen, åpner den populære festivalen 21. september.
Forskningsdagene UNG
Håvard Fagerholt og Niels-Henrik Guthe, Økonomiformidlingen NHHS
Postdoktor Ranveig Falch, Institutt for samfunnsøkonomi
Førsteamanuensis Aksel Mjøs, Institutt for finans
Førsteamanuensis Eirik Sjåholm Knudsen, Institutt for strategi og ledelse
Forsker Grand Prix
Også i år har NHH med en av sine PhD-kandidater i Forsker Grand Prix, denne gang 28. september i Mimes Brønn på HVL.
Monica Beeder forsker på mekanismene bak den økte mengden med kokain i verden. Studien hennes ser på forholdet mellom to ulovlige markeder, bensinsmugling i Venezuela og kokainproduksjon i Colombia og på sammenhengen mellom kokainproduksjon og vold. Beeder er stipendiat ved NHH og tilknyttet Chr. Michelsens Institutt.
Forskningstorget
Forskningsdagene i Bergen inviterer til Forskningsfest på Festplassen med 19 forskjellige stasjoner. Her får du oppleve, prøve, eksperimentere, se og høre på alt det spennende som skjer i forsknings- og utdanningsmiljøet i byen.
Skolebesøk
Forskningsdagene arrangerer i år fysiske skolebesøk. Målgruppen er elever på 8. til 10. trinn. Fra NHH er det postdoktor Andreas Ørpetveit fra Institutt for foretaksøkonomi som i år besøker skoler.
Researchers’ Night
Hva er tilstanden til havet og hvordan skal vi utnytte det på en bærekraftig måte? 30. september blir det forskernatt på Akvariet med eksperter fra Bergens forskningsmiljøer, Erna Solberg og Norges nyeste Michelin-kokk, Christopher Haatuft. Det blir blant annet smaksprøver, omvisninger og film. Kvelden har også to panelsamtaler:
Del 1: State of the ocean
Del 2: Sustainable use of the ocean. Havet: Mat eller vern. Her deltar professor emeritus Rögnvaldur Hannesson, Institutt for samfunnsøkonomi