Skard og Sjåstad fått opprykk til professor
Siv E. Rosendahl Skard og Hallgeir Sjåstad har fått opprykk til professor. Begge er forskere ved Institutt for strategi og ledelse, NHH.
Siv E. Rosendahl Skard ved Institutt for strategi og ledelse fikk denne uken opprykk til professor.
Bærekraftig forbrukeratferd
– Professoropprykk er utvilsomt en milepæl i en akademisk karriere. Det er en anerkjennelse av forskningen min, som jeg selvsagt setter stor pris på, sier Skard.
Skard disputerte i 2010. I 2017 ble hun ansatt som førsteamanuensis.
– Da startet jeg forskningssamarbeidet mitt med Lars Jacob Tynes Pedersen og Sveinung Jørgensen, og vi etablerte etter hvert Center for Sustainable Business. Forskningsprosjektene våre på bærekraftig forbrukeratferd har vært helt sentralt på veien mot professoropprykk.
Skard trekker også fram sin doktorgradsveileder professor Helge Thorbjørnsen, som en veldig viktig kollega på vei mot opprykk.
Fremover kommer hun til å fortsette forskningen på atferdsendring mot mer bærekraftig konsum.
– Forskningen føles både viktig og meningsfull.
IKKE SUNKET INN ENDA
Hallgeir Sjåstad ved Institutt for strategi og ledelse startet veien til professorstillingen med en psykologiutdannelse fra UIB. Doktorgraden i psykologi og beslutningsvitenskap tok han ved NHH i 2017.
– Å bli professor betyr mye, både for meg som individuell forsker og for de jeg jobber med. I forskning er det nesten alltid både et «jeg» og et «vi», og slik har det vært for min del også. Personlig har jeg alltid vært svak for tverrfaglig tenkning som kombinerer det beste fra ulike disipliner, så jeg må innrømme at det er ekstra stas å kunne gå inn i rollen som psykolog og NHH-professor, sier Sjåstad.
Fremover ønsker den ferske professoren å ta enda bedre vare på den grunnleggende nysgjerrigheten for de mest fundamentale spørsmålene, i både forskning og undervisning.
– Hvordan tenker vi om fremtiden? Hvordan tar vi beslutninger om hva som er rett og galt? Hva avgjør om vi søker samarbeid eller konflikt? Hvilke faktorer har størst betydning for livskvaliteten vår? Dette er spørsmål som angår de aller fleste av oss - som enkeltpersoner, organisasjoner, og samfunn, sier Sjåstad.