NHH har landets mest populære studieprogram tredje år på rad
For tredje år på rad er NHHs studieprogram landets mest populære. 2 073 søkere har NHH som førstevalg. – Jeg er meget fornøyd, sier NHHs rektor Øystein Thøgersen.
I dag offentliggjør forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe og Samordna opptak søkertall til universiteter, høyskoler og fagskoler.
2 073 søkere har NHHs studieprogram på førsteplass. De konkurrerer om 500 studieplasser.
NHH mest populær i landet
NHHs rektor Øystein Thøgersen er meget fornøyd med søkertallene og at NHH for tredje år på rad er førstevalget hos flest søkere.
Samtidig er han ikke veldig overrasket over de solide søkertallene.
– Vi vektlegger alltid å være faglig oppdaterte, og arbeidsmarkedet for NHHs siviløkonomer er svært sterkt år etter år, sier han.
NHHs siviløkonomløp har alltid vært blant de mest søkte studieprogrammene i Norge, noe som toppet seg i fjor når pandemieffektene ga rekordmange søkere.
– I år er vi tilbake til et mer normalt år. Derfor forventet vi noe lavere søkertall i år.
Nedgangen for NHHs del er relativ beskjeden. I fjor var det 2 212 førsteprioritetssøkere.
NHHs opptakstall: Stor søkning og høye karakterkrav
Thøgersen tror flere enn tidligere velger å dra utenlands, enten det er for å studere eller ta et opphold mellom videregående skole og studier, sammenliknet med de to siste årene. Derfor understreker han at de som starter på NHH til høsten, vil få svært god mulighet til å reise på utveksling.
– Vi kan betrygge reiselystne studenter om at NHH er et godt valg. NHH oppfordrer alle til å reise ut, og vi legger til rette for utveksling.
Over halvparten av NHHs studenter tar deler av studiet i utlandet i løpet av utdanningen. Ved NHH var det i februar rekordmange studenter som søkte utveksling. Europa er akkurat nå mest populær, men Australia, Singapore og Taiwan går opp. Bare i vårsemesteret kom det 382 søknader fra NHH-studenter om masterutveksling.
NHH-kandidater rett ut i relevante jobber
Totalt har nærmere 4 700 søkere NHH-studiet på listen i sin søknad til høyere utdanning. Om lag 42 prosent er kvinner.