Kombinerer NHH-studier med trenerjobb
NHH-studenten Dinogen Uruthiran (21) fra Asker bruker opptil seks dager i uken i jobben som fotballtrener i Åsane Fotball.
– Jeg har vært fotballtrener siden jeg var 15-16 år. Det begynte med at jeg trente laget til lillebroren min en vinter fordi, pappa ikke kunne. Jeg syntes det var så gøy at jeg valgte å ta det et steg videre, forteller Dinogen Uruthiran fra Asker, som for tiden går tredje kull på Norges Handelshøyskole.
Åsane Fotball
Etter debuten, fortsatte han med å ha jobb som fotballtrener ved siden av skolen. Gjennom hele videregående, men også etter at han startet på studiene i Bergen.
– Det var dette som var intensjonen min da jeg kom til Bergen også, så da søkte jeg litt rundt, og så endte jeg opp i Åsane Fotball. Etter at jeg kom dit, har hele min interesse rundt fotballtreneryrket økt mye mer. Så det var slik jeg ble fotballtrener, litt tilfeldig egentlig.
– Går det an å kombinere en deltidsjobb med studier på NHH?
– Det går så absolutt! Jeg tror det er viktig å gjøre noe en liker. Jeg er utrolig glad i trenerjobben min, noe som gjør at jeg klarer å gjøre de prioriteringene som trengs for å få til begge deler. Når jeg jobber som trener, er jeg der 5-6 dager i uka, hvert fall. Det tar mye tid, men når motivasjonen er der, så er ikke det et problem, sier 21-åringen og legger til at han må jobbe strukturert fra semesterstart for å klare å kombinere jobben med travle studier på NHH.
I tillegg til å jobbe flere dager i uken som hovedtrener i U-17 gruppen på Åsane, hvor han har ansvar for gutter 19 og gutter 16-laget, spiller han på NHHI sitt futsallag; Parkettgutta.
Ledererfaring underveis på studie
Uruthiran forteller at det ikke hadde vært mulig å ha jobben som fotballtrener uten den enorme interessen for fagene på NHH.
– Det er viktig at du velger det du har lyst til, da får du erfaringer på en eller annen måte, uansett.
– Hva får du ut av å ha en slik jobb ved siden av økonomi-studier?
– Du jobber med en gruppe hvor du er leder og du skal dra alle sammen i samme retning, samtidig som du skal ivareta interessen til hver enkelt. Det er jo ikke alltid like lett å gjøre når man har med 15-16 åringer å gjøre. I tillegg får jeg som hovedtrener god erfaring med å lede trenerteamet.
21-åringen fra Asker mener at en ikke nødvendigvis trenger å jobbe med tall og økonomi ved siden av studiene for at det skal være relevant.
NHH-studenter blant landets mest fornøyde
– Trenerjobben utfordrer såpass mange sider ved meg selv, så det er veldig utviklende for meg personlig. Noen kan jo kanskje tenke; er dette en relevant jobb? Og det er faktisk det. Det finnes utrolig mange relevante jobber som ikke nødvendigvis er knyttet til tall og økonomi. På NHH lærer studentene flere spesielle tenkemåter og gode metoder for å angripe forskjellige problemstillinger. Både direkte og indirekte har dette hjulpet meg i jobben, både på måten jeg tenker på, men også måten jeg velger å løse problemer på.
Vurderte å droppe utveksling
Det er ingen tvil om at trenerjobben betyr mye for Uruthiran, og da han skulle bestemme seg for om det ble utveksling eller ikke, var valget vanskelig.
– Det var utrolig gøy å dra på utveksling til Singapore, men det var et tøft valg med tanke på jobben. Skulle jeg bli her for å kunne fortsette i jobben og droppe utvekslingshalvåret? Men så endte jeg opp med å dra da, og det er ikke noe jeg angrer på i det hele tatt. En ting er skole og det faglige og at du lærer deg å snakke «business-engelsk» og slike ting, men det er litt mer den andre siden, at du faktisk må etablere en hverdag i et annet land. Det er virkelig en erfaring jeg aldri ville vært foruten.
NHH sender flest studenter på utveksling
Han og flere andre NHH-studenter dro på utveksling rett før COVID-19 meldte sin ankomst. Selv mener Uruthiran at han kom godt ut av det.
Konsulent-spire
– Jeg hadde flaks, for vi som dro til Singapore reiste allerede i romjula, fordi semesteret startet ganske tidlig. Da vi ble kalt hjem, hadde jeg bare eksamensperioden igjen, og den kunne jeg ta digitalt hjemme fra Norge. Så jeg gikk egentlig ikke glipp av noe. Det eneste som var dumt med å ha eksamen hjemme i Norge var at vi fulgte tidssonene i Singapore, så jeg endte opp med å sitte med eksamen klokka 02.00 på natta, sier han og ler.
Uruthiran går siste året på bachelor og har allerede gjort seg opp tanker om hva han ønsker å jobbe med etter han er ferdig med siviløkonomutdanningen om noen år.
– Personlig har jeg fått et godt øye til konsulentbransjen. Det er viktig å understreke at det kan virke veldig overveldende i starten med alle mulighetene man har, men en finner sin vei til slutt. Det jeg synes er så fint med konsulentbransjen er det at du ikke er låst til noe, men kan jobbe med mange ulike oppgaver.