Samlet inn én million på en uke

Bilder av NHH-studenter og barn i Malawi og bilde av Trym Sandvik.
AKSJONSUKEN: Totalt har NHH Aid samlet inn 16,8 millioner kroner til UNICEF Norge siden oppstart av aksjonsuken i 2007. Under årets aksjon samlet de inn en million. – Studentene har gjennom engasjement, kreativitet og utrolig stå-på-vilje oppnådd et svært imponerende resultatet, sier leder av NHH Aid, Trym Sandvik (f.h.). F.v. Studenter fra NHH Aid under et besøk i Malawi i 2019. Foto: Håkon Sperre / NHH Aid
NHH Av Ingrid Aarseth Johannessen

25. februar 2021 08:30

Samlet inn én million på en uke

– Engasjementet fra skolens studenter har vært intet annet enn fantastisk, sier leder av NHH Aid om årets aksjonsuke til inntekt for UNICEF Norges utdanningsprosjekter i Malawi.

Hvert år arrangerer førsteårsstudentene ved NHH Aid – NHHs studentdrevne humanitære organisasjon – aksjonsuken. Målet er alltid å samle inn mest mulig penger til UNICEFs utdanningsprosjekter i Malawi og slå rekorder fra tidligere år.

Årets aksjonsuke, som var fra 15. til 20. februar, samlet inn rett i overkant av én million kroner. Arrangementet ble historiens første heldigitale aksjonsuke og bestod av en rekke utfordringer og arrangementer med gjeve titler og premier, deriblant digital styrketreningsøkt, bistandsløp, sjakkturnering, FIFA-turnering, «badechallenge» og digitalt matlagingskurs.

– Engasjementet fra skolens studenter har vært intet annet enn fantastisk! Både deltakelsen og innsamlingen ble langt større enn det vi hadde forventet. Studentene har gjennom engasjement, kreativitet og utrolig stå-på-vilje oppnådd et svært imponerende resultatet, sier leder av NHH Aid, Trym Sandvik (24).

Les også:

Danat Tekie Foto Geir Anders Rybakken Ørslien

– Engasjement og kunnskap endrer verden

Danat Tekie (26) fra Oslo var med å stifte oppstartssuksessen Young Sustainable Impact. Men hun hviler ikke på laurbærene. Med stipend fra NHH Executive skal hun lære mer om bærekraft.

registrerte over 1500 kilometer

Aksjonsuken arrangeres vanligvis på campus og rundt omkring i Bergen by. Arrangementet skulle egentlig avholdes i september i fjor, men ble avlyst grunnet koronapandemien.

Det tradisjonsrike bistandsløpet pleier å foregå i runder rundt Lille Lungegårdsvannet. I år stod studentene fritt til å velge egne ruter og om de skulle gå, løpe eller stå på langrenn. Studentene var – som tidligere år – selv ansvarlig for å skaffe sponsorer som betalte et beløp for hver kilometer de la bak seg. Det ble delt ut premier for beste bilde fra turen og til studentene som samlet inn flest midler. 

– Under bistandsløpet var engasjementet skyhøyt og studentforeningen endte opp med å samle inn i underkant av to hundre tusen kroner. Totalt ble det registrert over 1500 kilometer og studentene klarte å løpe inn hele 130 kroner per kilometer, sier Sandvik.

Bilde av at studenter løper bistandsløpet 2021.
UTRADISJONELT BISTANDSLØP: I år stod studentene fritt til å velge egne ruter og om de skulle gå, løpe eller stå på langrenn. – Under bistandsløpet var engasjementet skyhøyt og studentforeningen endte opp med å samle inn i underkant av to hundre tusen kroner, sier Trym Sandvik. Foto: NHH Aid
Kristin Oudmayer, direktør for barns rettigheter og bærekraft i UNICEF Norge.
Kristin Oudmayer, direktør for barns rettigheter og bærekraft i UNICEF Norge.

– Vi er imponert over kreativiteten

Totalt har NHH Aid samlet inn 16,8 millioner kroner (per i dag) til UNICEF siden oppstart av aksjonsuken i 2007. Direktør for barns rettigheter og bærekraft i UNICEF Norge, Kristin Oudmayer, forteller at det har vært rørende og inspirerende å være vitne til studentenes sterke engasjement under årets aksjonsuke.

– Vi er imponert over kreativiteten de har utvist med de begrensningene pandemien setter! Den psykiske helsa til mange unge mennesker settes i disse dager på alvorlig prøve, som følge av at sosiale arrangementer er fraværende og den sosiale arenaen studiesteder er, ikke er tilgjengelig. Denne typen initiativ og aktiviteter bidrar ikke bare til verdens viktigste sak, men forhåpentligvis også til å gi studentene positiv energi og en følelse av samhold og et sterkt fellesskap, sier Oudmayer. 

Røtter tilbake til 70-tallet

NHH Aid, som arrangerer aksjonuken, ble offisielt opprettet som et underutvalg i studentforeningen i 2003, men har historie helt tilbake til 70-tallet. Allerede tidlig på 70-tallet begynte studenter ved NHH å arrangere en auksjon med aulashow til inntekt for utdanning for barn i fattige land. Dette ble senere utvidet med en innsamlingsaksjon, som etter hvert også ble en årlig tradisjon.

NHH Aid har vært samarbeidspartner med UNICEF Norge siden 2003. Siden 2007 har NHH Aid arbeidet på helårsbasis med å samle inn penger til UNICEFs utdanningsprosjekter i Malawi. UNICEF Norge og PwC Norge er faste hovedsamarbeidspartnere for aksjonsuken.

LES OGSÅ:

Bilde av Stine Stoplestad som ser på en mobil.

NHH-studenter fortsatt blant landets mest fornøyde

NHH-studenter er alt i alt tilfredse med studiene, men savner det sosiale miljøet. Det viser siste Studiebarometeret.
NHH interiør og studenter

Vil du bli NHH-student i 2021?

Er du en av dem som lurer på hvordan det er å være student ved Norges Handelshøyskole? Se videoen der studenter selv forteller om livet på NHH campus!