Det er utenfor komfortsonen resultater skapes.
Tiril Flørnes Støle
I konkurranse mot kvinnelige økonomistudenter fra 14 andre land, gikk NHH-student Tiril Flørnes Støle av med seieren som verdens «Corporate Finance Woman of the Year».
– Det har ikke gått opp for meg at det har skjedd, sier NHH-student Tiril Flørnes Støle til NHH Bulletin på telefon fra London.
Hun har reist til Englands hovedstad for å delta i EYs internasjonale casekonkurranse «Corporate Finance Woman of the Year» i London. Konkurransen søker å finne verdens råeste finanskvinne.
– Det har vært noen intense dager. Vi jobbet i grupper på tre med et dagsaktuelt case - et oppkjøp av et selskap. Samtidig som arbeidet pågikk, ble vi konstant evaluert av en mentor. Hun vurderte blant annet våre samarbeidsevner, faglig resonnement og prestasjonsteknikk, sier Støle.
Konkurransen er todelt – i fjor høst konkurrerte Støle nasjonalt mot ti norske økonomistudenter. Med norsk seier, fikk NHH-studenten mulighet til å representere Norge i den internasjonale finalen i London.
Etter tre dager under press og i konkurranse mot kvinnelige økonomistudenter fra 14 andre land i verden, stakk Støle i går av med den store seieren som verdens «Corporate Finance Woman of the Year».
Det er utenfor komfortsonen resultater skapes.
Tiril Flørnes Støle
– Da jeg kom på prisutdelingen, ble jeg plassert på et bord fremst i lokalet med den globale sjefen for transaksjonstjenester i EY, Steve Krouskos. Det ga meg en anelse om at jeg kunne være vinneren.
– Jeg ble imidlertid svært overrasket, da han leste opp navnet mitt. Det var høyt faglig nivå på alle som deltok, og mange hadde bred erfaring med fagområdet og casearbeid, sier 22-åringen.
Støle vinner et 30-dagers internship ved ulike EY-kontorer verden over. Global Vice Chair for transaksjonstjenester Steve Krouskos i EY er ikke i tvil om at hun er en verdig vinner.
– Tiril har et eksepsjonelt talent og fortjener årets tittel. Hun har vist alle egenskapene som kreves for en vellykket karriere innen bedriftsfinansiering, fusjoner og oppkjøp. Tiril har sterke lederegenskaper. Hun fungerer effektivt i et vellykket team og kan samarbeide og kommunisere med klarhet og på en overbevisende måte, sier han.
Støle startet på masterretningen i finans i høst, og har lite kunnskap om caseløsing og kjøp og salg av virksomheter. Likevel tok hun sjansen og meldte seg på konkurransen.
– Da jeg meldte meg på den nasjonale konkurransen i høst, hadde jeg aldri løst et case før. Jeg mener det er viktig å gå ut av komfortsonen, det er vi nordmenn for dårlige til, sier hun.
Førsteamanuensis Fransisco Santos ved Institutt for finans har veiledet Støle i forbindelse med masteroppgaven. Han er imponert over hennes innsats.
– Det er en stor prestasjon for Tiril, og jeg er veldig imponert over hennes ferdigheter og pågangsmot. Forhåpentligvis kan hun være til inspirasjon for andre studenter, og motivere dem til å velge finans enten som master- eller karriereretning, sier han.
Støle anbefaler andre å utfordre egne grenser.
– Det verste som kan skje, er at du får en god erfaring, sier hun. Jeg har lært utrolig mye om meg selv, og jeg har fått utviklet mine teoretiske, praktiske og tekniske ferdiheter, sier hun.