Kathleen representerer NHH internasjonalt – nå vil hun ha flere kvinner med på laget
NHHS Case Club har vunnet store internasjonale konkurranser. Nå håper Kathleen Marianayagam (21) flere kvinner vil ta del i den meritterte klubben.
– Man lærer å tenke raskt, være analytisk og man har en tidsfrist hvor det skal presenteres et ferdig produkt, enten det er etter fire eller 24 timer, svarer Marianayagam energisk på spørsmålet om hva hun lærer av å være en del av Case Club.
NHHS Case Club er en av mange interessegrupper på NHH. Dette er en gruppe for de som er interessert i caseløsning og deltakelse i internasjonale og nasjonale casekonkurranser.
Ettertraktet kunnskap
Hun har vært medlem i Case Club siden hun startet sitt andre år på NHH og mener et engasjement kan føre til fordeler i en jobbsøkerprosess. Hun har selv blitt spurt spesifikt om klubben på jobbintervju.
– Hadde jeg ikke hatt den treningen jeg har fått gjennom Case-klubb, ville jeg sikkert fryst helt i visse situasjoner og tenkt at løpet er kjørt. Ferdighetene du får ved å holde presentasjoner er gull verdt. Du lærer å være kort og konsis, å stå for det en sier, og ikke minst få andre til å tro på budskapet ditt. Det er en ganske kul egenskap å ha, sier 21-åringen som akkurat har startet på mastergraden ved NHH.
Savner flere kvinner
I år var kvinneandelen på NHH historisk høy. Hele 42,93 prosent av søkerne som fikk tilbud om studieplass var kvinner. Case-talentet fra Stavanger mener mange kvinner trekker seg unna enkelte interessegrupper, fordi de tror man må ha mer kunnskap om økonomi.
NHH-lag knuste all motstand på case-konkurranse i Thailand
– Jeg startet før jeg i det hele tatt hadde peiling på hva økonomi egentlig var. Men du drar på disse case-treningene for å lære. Det er ingen som kan løse case fra første dag, og du finner fort ut hvordan ting fungerer når du først er i gang. Jeg tror det handler litt om det å tørre. Kvinner har historisk sett vært mer risikoavers, og tenker kanskje dette er en litt skummel situasjon, forklarer Marianayagam.
For henne har klubben bidratt med å gi innblikk i forskjellige industrier og gitt henne en fordel i intervjusituasjoner hvor caseløsning blir brukt som metodikk.
– Jeg tror bare noen skremmes litt av det. Personlig synes jeg det var veldig skummelt å søke, fordi jeg visste ikke helt hva slags folk som var med i klubben og slike ting. Det skader aldri å søke, du vinner bare på det og jeg vil anbefale alle å ta kontakt, spesielt kvinner.
NHH hevder seg internasjonalt
NHHS Case Club trener sammen en gang i uken og har høye ambisjoner for høsten, selv om koronapandemien legger en demper på konkurransene.
– Vi har klart å få gode resultater på kort tid og derfor kan vi delta i flere konkurranser. På grunn av korona, har dette blitt vanskelig, og vi skulle gjerne ønske vi kunne fysisk deltatt på flere.
De neste to konkurransene går digitalt. Den første er University of Münster Case Challenge og den andre er Thammasat Undergraduate Business Challenge. Marianayagam skulle deltatt i en konkurranse i Spania, men på grunn av koronapandemien ble konkurransen avlyst i siste sekund.
UNIVERSITY OF MÜNSTER CASE CHALLENGE
Thammasat Undergraduate Business Challenge
Høsten 2019 tok NHHS Case Club seieren i en av de mest prestisjetunge casekonkurransene som arrangeres, nemlig konkurransen ved Thammasat University i Thailand.
– Nå har vi team som har vunnet flere konkurranser, og det er en stor ressurs innad i klubben. At vi kan lære av dem, og ikke minst at de har vist at det faktisk er mulig for en relativt liten skole som NHH. De store skolene i Asia og USA har egne linjer og fag dedikert kun til case-arbeid. Her på NHH er det mer en hobby for mange studenter, men vi har vist at det faktisk er mulig og at vi har noe å komme med. Det er kjempekult, og vi har selvfølgelig høye ambisjoner for tiden fremover, avslutter Marianayagam.