Med godt lederskap i øret
Det er mye synsing om hva godt og dårlig lederskap innebærer. Men hvorfor kaste bort tiden på synsing når du kan høre på NHH-podden «Lederskap»?
Nå kommer NHH-podden om ledelse i ny drakt og med ny medprogramleder. Nypremieren på «Lederskap» blir torsdag 17. mars.
Besøk "Lederskaps" side hos Acast
– Jeg har fått Tellef Solbakk Raabe med på laget og døpt om «Ledertaffel» til «Lederskap», sier Therese E. Sverdrup, programleder for NHH-podden om ledelse.
Sverdrup er førsteamanuensis på Institutt for strategi og ledelse. Hun er også tilknyttet DIG og CORE-gruppen som blant annet gjennomfører ulike forskningsprosjekter i samarbeid med næringslivet.
– Aktuell stemme
Sverdrup legger ikke skjul på at hun er veldig fornøyd med å ha sikret seg SNF-forsker Raabe som medprogramleder.
– Marius (stipendiat Marius Jones, journ. anm.) dro til Oslo, og da måtte jeg lete etter noen som har energi, en god og aktuell stemme utad og som dekker ledelsesfeltet bredt. I tillegg måtte vedkommende være god til å kommunisere. Jeg ble veldig glad da Tellef tok utfordringen på strak arm, sier hun.
Noen drar sikkert kjensel på navnet Tellef Solbakk Raabe. Han er musiker og storebror til superstjernen Sigrid.
Mindre kjent er kanskje hans solide akademiske bakgrunn. Raabe er utdannet mediesosiolog fra University of Cambridge der han også er i sluttspurten av en doktorgrad om medieøkonomi, organisasjonsutvikling og nye forretningsmodeller. Han er for tiden også tilknyttet SNF ved NHH som forsker.
– Sterk faglig profil
– Jeg har ikke så mye ledererfaring å skilte med, men jeg har skrevet mye om ledelse. Min første bacheloroppgave handlet om ledelse i mediebransjen. I doktorgraden tar jeg for meg toppledelsen i Norges fem største aviser på styre-, konsern- og redaksjonsnivå. Det har blitt over 100 lederintervjuer som en del av datagrunnlaget for avhandlingen.
Sverdrup skyter inn:
– Vi er jo også tilknyttet programmet RaCE som nettopp tar for seg radikale endringer i store etablerte firma. Dette er midt i Tellefs nedslagsområde i doktorgraden, og det passer inn i den faglige profilen i podden vår.
– Podden skal ha en sterk faglig profil?
– Ja, podden vår skal gi faglig utbytte for lytterne. Vi er ikke så interessert i å fortelle livshistorien til gjestene våre. Vi skal heller hjelpe lytterne med å skape gode arbeidsrelasjoner, og ved hjelp av forskning og våre kloke gjester – sette skapet på plass når det trengs, sier Raabe, som allerede har rukket å spille inn fire episoder med Sverdrup og aktuelle gjester.
Gode lyttertall og tilbakemeldinger
NHH-podden om lederskap har blitt en suksess med over 3000 lyttere i snitt per episode. Kanskje ikke så rart når gjestelisten inkluderer navn som Nicolai Tangen, leder for Oljefondet, forsvarssjef Eirik Kristoffersen, tidligere DNB-topp Rune Bjerke og dyktige NHH-forskere som Christine Meyer, Inger Stensaker og konkurransedirektør Tina Søreide.
– Får dere mange hyggelige tilbakemeldinger?
– Ja, spesielt i sosiale medier. Noen av tilbakemeldingene går på at podden utløser tankeprosesser ute i virksomhetene om både ledelse og teamarbeid. Det synes jeg er veldig hyggelig. Vi vil jo være en pod som bringer relevant og nyttig kunnskap ut til målgruppen vår, sier Sverdrup og slår fast:
– Det fine med podkast som formidlingskanal, er at du kan høre på når det passer din egen timeplan.
– Fin vignettmusikk forresten. Hvem har komponert den?
– Det er meg, det, sier Raabe og ler før han nerder:
– Det er Kristian Stockhaus' remiks av min sang «of Smith's friends» fra 2014.
Hør nypremieren på Lederskap: