NHH utdanner ledere som forstår samspillet mellom teknologi, økonomi og ledelse i alle organisasjoner. – Dette er kompetanse bedrifter har behov for i fremtiden, sier NHHs prorektor for nyskaping og utviklingsarbeid, Therese E. Sverdrup.
Den teknologiske utviklingen øker behovet for ledere som har et digitalt forretningsperspektiv og kunnskap om teknologi, omstillingsprosesser og endringsledelse. NHH har tatt flere grep for å møte denne etterspørselen.
– Vi skal være i front i utviklingen av fag som gir viktig og relevant kunnskap for fremtidens økonomer. Vi skal utdanne ledere som forstår samspillet mellom teknologi, økonomi, bærekraft og ledelse. NHH satser på kurs i teknologi og innovasjon, sier Sverdrup.
Roboter kan ta over mange rutineoppgaver, men vi vil alltid trenge økonomer som kan lede og skape verdi. Mennesker som forstår og kan lede endringsprosesser og utvikle bærekraftige forretningsmodeller blir avgjørende i fremtidens arbeidsliv.
Therese E. Sverdrup, prorektor for nyskaping og utviklingsarbeid
UTVIKLET EGEN «CHATBOT»
Programmering, Digitalisering, Business Intelligence og Kunstig intelligens og robotisering er blant kursene studentene kan velge mellom på bachelor- og masternivå.
Som masterstudenter dro Dina Mikalsen og Linda Roald nytte av det nye tilbudet.
– I arbeidet med masteroppgaven brukte vi kompetansen vår fra NHH til å utvikle en prototype på en «chatbot» for NHH. Verktøyet skal forenkle og effektivisere kommunikasjonen mellom studentene og handelshøyskolen, sier Linda Roald.
Studentene tror deres tverrfaglige kompetanse bidro til å sikre dem jobb i konsulentselskapet AVO, som hjelper bedrifter med å ta i bruk roboter, maskinlæring og kunstig intelligens.
– Vi valgte teknologifagene fordi de er interessante. Samtidig er det ikke tvil om at de, i kombinasjon med økonomi- og ledelsesfagene, har gjort oss attraktive for flere jobber, sier Dina Mikalsen.
ETTERTRAKTET KOMPETANSE
Med en grad fra NHH er du ettertraktet i både privat og offentlig sektor. Tidligere studenter jobber innen finans, konsulentvirksomhet og revisjon, og innenfor bransjer som energi, media og PR. Noen velger også å starte for seg selv.
På spørsmålet om hvorvidt samfunnet trenger økonomer i fremtiden, er Therese E. Sverdrup klar:
– Rollene til økonomer er i endring, noen oppgaver vil forsvinne mens andre kommer til. Roboter kan ta over mange rutineoppgaver, men vi vil alltid trenge økonomer som kan lede og skape verdi. Mennesker som forstår og kan lede endringsprosesser og utvikle bærekraftige forretningsmodeller blir avgjørende i fremtidens arbeidsliv.